Bio- / Petrochemie

In de bio- en petrochemie worden er met chemische middelen gewerkt zoals zuren, basen, zouten, nitraten en alkalische stoffen om een bepaald eindproduct te realiseren. Deze stoffen hebben een zeer negatieve inwerking hebben op vloeren, wanden en overige betonconstructies. Een zeer belangrijk feit is ook dat deze stoffen absoluut niet in het milieu terecht mogen komen.

Vloerconsulting.nl heeft een reeks aan producten die deze chemische (schade veroorzakende) inwerking tegen kunnen houden. Na behandeling van bijvoorbeeld een betonnen calamiteiten opvangbak, wordt niet alleen de inwerking van chemische stoffen gestopt, maar voldoet men ook aan de vandaag de dag, zeer strenge milieueisen.

De keuze van een dergelijke afwerking hangt af van het toepassingsgebied van de klant. Wat wordt er geproduceerd en waar moet de afwerking aan voldoen en tegen welke stoffen dient het geheel bestand te zijn. Dit is een zeer belangrijk aspect, omdat met deze gegevens de keuze van het afwerksysteem wordt bepaald.

Naar mate van chemische bestendigheid kunnen er uit drie type vloer- en wandsystemen worden gekozen.

  • Gietvloer- en / of Vloercoating systemen op basis van Epoxy.
  • Gietvloer- en / of Vloercoating systemen op basis van PMMA.
  • Glasvezelversterkte Furaan-Laminaat systemen.

Een combinatie van de bovengenoemde systemen is ook mogelijk, bijvoorbeeld een Epoxy Gietvloer systeem als vloerafwerking, een PMMA systeem voor het creëren van chemisch bestendige tankfundaties en een glasvezel versterkt Furaan-Laminaat systeem als gootafwerking om het spoelwater af te voeren wat zeer hoog van temperatuur is.

Vloerconsulting.nl heeft de expertise in huis om voor elk probleem m.b.t. kunststofvloer- en wandsystemen in de bio- of petrochemie een passende oplossing te vinden, zodat inwerking van chemische stoffen t.b.v. het productieproces tot de verleden tijd behoort.


logostrukton.jpg
Logo_ANTON_GROEP.jpg
kNIPSCHEER.gif
veiligheidsregio.jpg