Een vloerafwerking voor toepassing in de voedingsmiddelenindustrie moeten aan diverse eisen voldoend. De hoofdnorm welke geldt in deze sector is de HACCP-norm. HACCP staat voor Hazard Critical Control Points. Samengevat is HACCP een controle op het productie en / of bereidingsproces van voedingsmiddelen, waarbij onder andere gevaren zoals bacteriën, schimmels, virussen, afval en alle andere zaken, welke schadelijk kunnen zijn voor de consument worden uitgesloten.
De eisen waar vloersystemen t.b.v. deze sector aan moeten voldoen staan opgesomd in de warenwet.
Deze eisen zijn:
Het Epoxy Gietvloer systeem van Vloerconsulting.nl is een kunststofvloerafwerking die aan al deze regels en eisen voldoet. Het product is geheel vloeistofdicht en door de oppervlaktestructuur is de aanhechting van vervuiling minimaal.
T.p.v. de wanden is het mogelijk om een Epoxy Plinten systeem toe te passen, waardoor ook de overgangen van vloer naar wand kiemvrij blijven.