Bruggen

Slijtlagen voor toepassing brugdekken kunnen worden onderverdeeld in twee categorieën. Een volledige slijtlaag op een betonachtige, bitumeuze of houten ondergrond en een slijtlaag in de vorm van een rupssysteem op houten profieldelen waarbij de contouren van het hout zichtbaar blijven.

Beide typen slijtlagen kunnen worden uitgevoerd in een sneldrogend PMMA systeem of d.m.v. een slurry op basis van Epoxyharsen, welke vol en zat ingestrooid wordt met een zeer slijtvast instrooimiddel. Om de duurzaamheid van de volledige slijtlaag te vergroten is het mogelijk om deze een nabehandeling te geven met een transparant topcoating systeem.

Het rupssysteem wordt vervaardigd d.m.v. het frezen van een zogenaamde zwaluwstaart in de houten profieldelen. Hierna wordt het geheel voorzien van een filler op basis van Epoxyharsen, welke worden afgestrooid met een zeer slijtvast instrooimiddel. Dit systeem is praktisch op elk type profieldeel mogelijk, maar kan ook worden toegepast op traptreden.

De meerwaarde van het brugdek wordt enorm vergroot door deze bescherming tegen weersinvloeden en dooizouten die een onbehandeld oppervlak dusdanig kunnen aantasten dat de levensduur ernstig wordt verkort.


logostrukton.jpg
BallastNedamlogo.jpg
Corbion-Logo.jpg
Volker_logo.jpg