Gidsgeleidelijnen

Gidsgeleidelijnen, gidslijnen of blindegeleidelijnen zijn ontwikkeld t.b.v. visueel gehandicapten om een traject te creëren, zodat men via een vaste route de weg kan vinden in onder andere openbare gebouwen en stations. Vloerconsulting.nl is gespecialiseerd in het compleet verzorgen van een gidsgeleidelijnen traject, vanaf de tekentafel tot aan de werkelijke realisatie.

Het gidsgeleidelijnen systeem is opgebouwd uit hoogwaardige kunstharsen op basis van PMMA, welke net zoals onze Vloercoating PMMA systeem een zeer snelle uithardingcoëfficiënt heeft, waardoor onbereikbaarheid en stagnaties minimaal of nihil zijn.

Nadat het traject met de opdrachtgever en de adviesorganen is bepaald wordt het te behandelen traject d.m.v. stofvrij Blastrac stralen opgeruwd en gereinigd ter vergroting van het hechtoppervlak. Als hechtbrug tussen de ondergrond, dit kan beton zijn, maar ook natuursteen of gietasfalt, wordt er een Hechtprimer PMMA aangebracht. Afhankelijk van de vlakheid van de te behandelen ondergrond kunnen de gidsgeleidelijnen wanneer de ondergrond vlak genoeg is direct worden aangebracht middels een Plamuurpasta op basis van PMMA.

Indien de vlakheid van de ondergrond te wensen overlaat dient deze vooraf te worden geëgaliseerd met een Gietvloer PMMA systeem. Dit wordt bepaald in de ontwerpfase van het project.

T.p.v. SOS-zuilen dient er een akoestisch vlak in het traject te worden opgenomen, zodat de gebruiker door een verandering in het geluid weet dat hij zich nabij een SOS-zuil bevindt. Vloerconsulting.nl heeft een zeer duurzaam akoestisch vlak ontwikkeld, welke in verschillende maten te verkrijgen is. Dit is afhankelijk van de traject breedte, met name 50 cm. of 60 cm.


BallastNedamlogo.jpg
Volker_logo.jpg
NS.png
veiligheidsregio.jpg