Parkeergelegenheden

Aan vloerafwerkingen in parkeergelegenheden worden hoge eisen gesteld. Indringing van oliën en vetten dienen absoluut uitgesloten te worden en de slijtagefactor dient erg laag te zijn i.v.m. de stuurbewegingen, welke de vloer continu te voorduren krijgt.

Een kunststofvloerafwerking in parkeergelegenheden kan worden verdeeld in twee typen. Een twee of drie-laags coatingsysteem, of een gietsysteem. De antislipgradatie is bij beide systemen instelbaar. Beide systemen kunnen vervaardigd worden op basis van twee verschillende bindmiddelen, Epoxy en PMMA. Het grootste verschil tussen deze twee bindmiddelen is de droogtiid. Epoxy heeft een droogtijd nodig van 24 uur per laag en is na 7 dagen volledig chemisch uitgehard. Hier in tegen is een PMMA bindmiddel, 1 uur na het aanbrengen volledig belastbaar.

Als het probleem zich voordoet dat er in een parkeerkelder doorslag is van vocht in de beton, kan de vloer worden afgewerkt met een vloercoating op basis van een Epoxy, welke dampdoorlatend is. Hierdoor kan er toch een vloerafwerking worden aangebracht, welke geen vervolgschades ondervindt van opdrukkend vocht en andere invloeden.

Verzorging van belijning, routing en figuratietekens is geen probleem. Vloerconsulting.nl kan op deze manier een totaalpakket verzorgen voor uw parkeergelegenheid m.b.t. de vloerafwerkingen.


veiligheidsregio.jpg
Volker_logo.jpg
logostrukton.jpg
Frieslandcampina.jpg